SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Konut İmali Bazlamalar Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı un (200 ml)
1,5 tatlı kaşığı instant maya (Kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pekmez
Yaklaşık 2 su bardağı kadar ılık su
Mesken İmali Bazlamalar Tanımı Yapılışı
Bir kaseye pekmez ve kuru mayayı ek edip yarım su bardağı ılık su ekleyip karıştırarak eritelim.
Derince bir kaba unu ekleyip tuzu serpelim.
Unun ortasını havuz üzere açalım ve pekmezli karışımı dökelim.
1, 5 su bardağına yakın suyu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğuralım.
Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamur biraz sert bir kıvamda oluyor.
Hamuru yoğurduktan sonra kabımızın kapağı varsa kapatalım, yoksa bir örtü ile kapatıp hamurun mayalanmasını bekleyelim. Soğuk havalarda kabımızın etrafına sofra bezini saralım ki mayalanması kolay olsun.
Hamurumuzu bezelere ayıralım.
Elimizle hamurları açalım bazlama biçimini verelim. Bazlamalarımız ne kalın nede ince olsun.
Açtığımız bazlamaların üzerini sofra beziyle örtüp dinlendirelim, bu esnada biraz daha kabaracaktır.
Kızmış yağsız tavaya bazlama alınır. Altı büsbütün pişmeden çevrilir, her iki tarafı da kabarıp kızaran bazlamalar ocaktan alınır.
4 su bardağı un (200 ml)
1,5 tatlı kaşığı instant maya (Kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pekmez
Yaklaşık 2 su bardağı kadar ılık su
Mesken İmali Bazlamalar Tanımı Yapılışı
Bir kaseye pekmez ve kuru mayayı ek edip yarım su bardağı ılık su ekleyip karıştırarak eritelim.
Derince bir kaba unu ekleyip tuzu serpelim.
Unun ortasını havuz üzere açalım ve pekmezli karışımı dökelim.
1, 5 su bardağına yakın suyu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğuralım.
Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım. Hamur biraz sert bir kıvamda oluyor.
Hamuru yoğurduktan sonra kabımızın kapağı varsa kapatalım, yoksa bir örtü ile kapatıp hamurun mayalanmasını bekleyelim. Soğuk havalarda kabımızın etrafına sofra bezini saralım ki mayalanması kolay olsun.
Hamurumuzu bezelere ayıralım.
Elimizle hamurları açalım bazlama biçimini verelim. Bazlamalarımız ne kalın nede ince olsun.
Açtığımız bazlamaların üzerini sofra beziyle örtüp dinlendirelim, bu esnada biraz daha kabaracaktır.
Kızmış yağsız tavaya bazlama alınır. Altı büsbütün pişmeden çevrilir, her iki tarafı da kabarıp kızaran bazlamalar ocaktan alınır.