- Konu Yazar
- #1
Ev Yöntemi Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
1 paket kedidili bisküvi
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Krem şanti için:
1 poşet krem şanti(paketin üzerinde yazan sütle yapılsın)
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu(çikolata sosunu pişirmek için paketin gerisindeki söylenen ölçüye nazaran süt)
Ev Yöntemi Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye; un, 1 litre süt, yumurta sarıları, toz şeker ve nişasta koyalım ve çırpma teli ile karıştıralım.
Sürekli karıştırarak yoğunlaşıp kaynamasını bekleyelim.
Koyulaşan kremamızı ocaktan alıp 1 paket vanilyayı eklenerek karıştıralım.
Kremamızın ağzını kapatıp buzdolabına koyup soğumasını bekleyelim.
Kremşantimizi paketin gerisindeki söylenene nazaran çırpıp istenilen kıvama geldiğinde onuda buzdolabına alınıp soğumaya bırakalım.
Çikolata sosumuzu yeniden paketinin gerisindeki talimata uyarak ocakta karıştırarak kaynaması beklenir.
Ocaktan alıp orta ara kabuk tutmaması için karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremamızın içerisine hazırlanan krem şantiyide ekleyerek mikserin son ayarında 6-7 dakika homojen kıvama gelene kadar çırpalım.
Kremanın içerisine kedili bisküvileri 4 kesime bölünerek ekleyelim ve spatulayla karıştıralım.
Ben kare borcam kullandım artanlarıda magnolya kavanozlarına doldurdum birebir halde.
Üzerini düzleştirelim kremamızın.
Üzerine soğuyan çikolata sosunu dökelim.
Buzdolabında en az 8 saat bekletelim. Hatta 1 gün bekletilirse dahada hoş oluyor .
Not: burada püf nokta kremamız,kremşantimiz ve çikolata sosumuz büsbütün soğumuş olmalı hiçbiri sıcak yada ılık kullanılmamalı.
Ev Yolu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kedidili bisküvi
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Krem şanti için:
1 poşet krem şanti(paketin üzerinde yazan sütle yapılsın)
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu(çikolata sosunu pişirmek için paketin gerisindeki söylenen ölçüye nazaran süt)
Ev Yöntemi Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye; un, 1 litre süt, yumurta sarıları, toz şeker ve nişasta koyalım ve çırpma teli ile karıştıralım.
Sürekli karıştırarak yoğunlaşıp kaynamasını bekleyelim.
Koyulaşan kremamızı ocaktan alıp 1 paket vanilyayı eklenerek karıştıralım.
Kremamızın ağzını kapatıp buzdolabına koyup soğumasını bekleyelim.
Kremşantimizi paketin gerisindeki söylenene nazaran çırpıp istenilen kıvama geldiğinde onuda buzdolabına alınıp soğumaya bırakalım.
Çikolata sosumuzu yeniden paketinin gerisindeki talimata uyarak ocakta karıştırarak kaynaması beklenir.
Ocaktan alıp orta ara kabuk tutmaması için karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremamızın içerisine hazırlanan krem şantiyide ekleyerek mikserin son ayarında 6-7 dakika homojen kıvama gelene kadar çırpalım.
Kremanın içerisine kedili bisküvileri 4 kesime bölünerek ekleyelim ve spatulayla karıştıralım.
Ben kare borcam kullandım artanlarıda magnolya kavanozlarına doldurdum birebir halde.
Üzerini düzleştirelim kremamızın.
Üzerine soğuyan çikolata sosunu dökelim.
Buzdolabında en az 8 saat bekletelim. Hatta 1 gün bekletilirse dahada hoş oluyor .
Not: burada püf nokta kremamız,kremşantimiz ve çikolata sosumuz büsbütün soğumuş olmalı hiçbiri sıcak yada ılık kullanılmamalı.
Ev Yolu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı