Mesken Yolu Adana Kebabı Tanımı İçin Gereçler
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı ekmek kırığı yahut galeta unu
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yanındaki sebzeler:
2 adet soğan
4 adet küçük patates
3 – 4 adet sarımsak
2-3 modül karnabahar (Tercihe göre)
Sosu için:
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Konut Yöntemi Adana Kebabı Tanımı Yapılışı
Tüm kıymalık gereçleri bir kaba alıp en az 10 dakika yoğuralım.
Dinlenmesi için 2 saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra kıymamızı tahta yada demir şişlere dizelim.
Patatesleri elma dilim doğrayalım.
Soğanları soyup ortadan ikiye keselim.
Sarımsakları soyalım.
Karnabaharlar yıkayıp ikiye bölelim.
Patates, soğan, sarımsak ve karnabaharı bir kaba alalım.
Üstüne yarım çay bardağı yağ 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir tatlı kaşığı kekik atalım ve harmanlayalım.
Tüm gereçleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve 200 derecede pişirelim. Dilerseniz sayfamdan lavaş tanımına bakıp lavaşla servis edebilirsiniz afiyet olsun
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı ekmek kırığı yahut galeta unu
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yanındaki sebzeler:
2 adet soğan
4 adet küçük patates
3 – 4 adet sarımsak
2-3 modül karnabahar (Tercihe göre)
Sosu için:
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Konut Yöntemi Adana Kebabı Tanımı Yapılışı
Tüm kıymalık gereçleri bir kaba alıp en az 10 dakika yoğuralım.
Dinlenmesi için 2 saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra kıymamızı tahta yada demir şişlere dizelim.
Patatesleri elma dilim doğrayalım.
Soğanları soyup ortadan ikiye keselim.
Sarımsakları soyalım.
Karnabaharlar yıkayıp ikiye bölelim.
Patates, soğan, sarımsak ve karnabaharı bir kaba alalım.
Üstüne yarım çay bardağı yağ 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir tatlı kaşığı kekik atalım ve harmanlayalım.
Tüm gereçleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve 200 derecede pişirelim. Dilerseniz sayfamdan lavaş tanımına bakıp lavaşla servis edebilirsiniz afiyet olsun