AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev sahibinin evi satmasi durumunda kiraci haklari?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ev sahibinin evi satması durumunda kiracı hakları?​

Ev sahibinin evi satması durumunda kiracı hakları! Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşma adına bir sözleşme imzalanıyor. Ev sahibi isterse kiraya verdiği evi satabiliyor. Peki, ev sahibinin evi satması durumunda kiracı hakları nelerdir?

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığı mahkemeden son nokta?​

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığına mahkemeden son nokta! İstanbul Kadıköy’de ev sahibi kiracı anlaşmazlığı mahkemeye taşındı. Kiracı 5 yıldır oturduğu eve, aylık bin 365 lira ödüyordu. Ev sahibi evin değerinin 2 bin 500 lira olduğunu söyleyip fiyatı artırmak istedi. Olaya son noktayı mahkeme koydu.

İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?​

İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?
İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur? Kira kanunu olan; Borçlar Kanunu gereğince, gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi durumlarda mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, içinde kiracı varken ev satılırsa ne olur? Ev sahibinin evi satması!

Kimler Kiracılı ev satıyor?​

Kimler Kiracılı ev satıyor?
Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi evi satmak istese bile kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, kiracılı ev satılırsa ne olur? Kira sözleşmesi yeni malik tarafından feshedilebilir mi? Kiracılı ev satılır mı? Mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.

Ev satılırsa kiracı ne zaman çıkar?​

Ev satılırsa kiracı ne zaman çıkar? Kiracının yaşamını sürdürdüğü konut, ev sahibi tarafından bazı nedenlerle satılabiliyor.Peki ev satılırsa kiracı ne zaman çıkar?İşte kiracı evdeyden evin satılması hususunda bilinmesi gerekenler.. Kiracı ne zaman çıkarılabilir? Borçlar Kanunu’nda kiracı tahliyesi ile ilgili açıklamalara yer veriliyor.

Peki, kira kontratı bitmeden ev sahibinin evi satılması gerekir?​

Kira kontratı bitmeden ev sahibinin evi satması durumunda öncelikle en geç altı ay sonra evin boşaltılması gerektiğini bildiren bir ihtarname çekmesi gerekiyor. Eğer ev sahibi bu ihtarnameyi çekmezse kira kontratı aynı haliyle devam ediyor…

Peki, Kiracılı ev satılırsa ne olur?​

Peki, Kiracılı ev satılırsa ne olur?
Kiracılı ev satılırsa ne olur? Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Bu sözleşmeyi imzalayan mal sahipleri her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor.

Yeni ev sahibi ile anlaşma yoluna gidebiliriz?​

Yeni ev sahibi ile anlaşma yoluna gidebiliriz?
Eğer mal sahibi değişikliği sonucunda kiracı yeni ev sahibinden ihtar almışsa da, hemen evi boşaltmak zorunda değildir. Bu noktada yeni ev sahibi ile anlaşma yoluna gidebilir.
 
Ev sahibinin evi satması durumunda kiracı hakları oldukça önemli ve korunmalıdır. İşte ev sahibinin evi satması durumunda kiracı hakları ile ilgili bilinmesi gereken bazı önemli detaylar:

1. **Kiracının Hakkı Korunmalıdır**: Ev sahibinin evi satması durumunda kiracının hakları, Türk Borçlar Kanunu'nda belirtilen haklar çerçevesinde korunmaktadır. Kiracının mevcut kira sözleşmesine uygun olarak konutu kullanmaya devam etme hakkı vardır.

2. **Tahliye Süreci**: Evin satılması durumunda, kiracının tahliye süreci belirli kurallara tabidir. Kiracının evden çıkarılması için yasal prosedürlerin takip edilmesi gerekmektedir. Kiracının haklarına saygı gösterilmeli ve yasal süreçlere uyulmalıdır.

3. **Yeni Ev Sahibi ile İletişim**: Yeni ev sahibi ile kiracı arasında iletişim önemlidir. Kiracının haklarının korunması ve her iki tarafın da yasal haklarının gözetilmesi için iletişim ve anlaşma önemlidir.

4. **Kira Sözleşmesi**: Kiracının kira sözleşmesine sadık kalınması gerekmektedir. Evin satılmasından sonra da kira sözleşmesi geçerliliğini korur ve kiracının hakları devam eder.

5. **Mahkeme Kararı**: Kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlık durumunda mahkeme kararına başvurulabilir. Mahkeme, taraflar arasında meydana gelen anlaşmazlıklara adil ve yasal bir çözüm getirebilir.

Evin satılması durumunda kiracının haklarını korumak adına yasal süreçlerin doğru bir şekilde takip edilmesi ve taraflar arasında iletişimin sağlanması önemlidir. Kiracı haklarının korunması, yasal düzenlemelere uyulması ve adil bir şekilde hareket edilmesi her iki taraf için de önem arz etmektedir.
 
Geri
Üst