AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev sahibini apartmandan atmak icin ne yapilir?

Editör

Yeni Üye

Ev sahibini apartmandan atmak için ne yapılır?​

Mülk sahiplerinin hakları arasında , kendi haklarını taciz şekline girecek kadar kısıtlayan mülk sahiplerini apartmandan attırma hakkına sahiptirler.Bunun için mülk sahipleri bulunulan katın müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebilirler.

Apartman huzurunu bozan ev sahibi ve kiracı nasıl tahliye ediliyor?​

Yönetim tarafından aldıkları uyarıdan sonra rahatsızlık vermeye devam eden kiracının tahliyesi istenebilir. Tahliye için ilk olarak yönetim ev sahibi ile görüşebilir. Ev sahinin bu durum ile ilgilenmemesi durumunda ise apartman yönetimi doğrudan “gürültü” nedeni ile evin tahliyesi için dava açabiliyor.

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?​

Apartman sakinlerinin bir kiracıyı evden çıkarma hakkı var mıdır?
Daire sahibinin de kiracısına karşı dava hakkı vardır. Kiracı aidatlarını ödemiyorsa, ödemelerde sürekli problem çıkartıyorsa, komşuları rahatsız ediyor ve bu durum süreklilik gösteriyorsa Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak kiracının o daireden çıkarılması talebinde bulunulabilir.

Apartmanda istenmeyen Kiraci nasil cikarilir?​

Apartmanda istenmeyen Kiraci nasil cikarilir?
Peki, apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır? Apartmanda zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.

Apartmanda ev sahibinin hakları nelerdir?​

Apartmanda daire sahiplerinin hakları nelerdir? Daire sahipleri, apartmanda ortak alanlarda söz sahibi oluyor. Apartmanda kimi giderler, eşit olarak ödenirken kimi giderler ise arsa payı oranında ödeniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman daire malikleri tarafından yönetiliyor.

Apartmanda oturan kiracı nasıl çıkarılır?​

Apartmanda belirlenen yasak ve kurallara uymayan kiracılara yönetim uyarıda bulunur. Yönetim tarafından aldıkları uyarıdan sonra rahatsızlık vermeye devam eden kiracının tahliyesi istenebilir. Tahliye için ilk olarak yönetim ev sahibi ile görüşebilir.

Komşuları rahatsız eden kiracı nasıl çıkarılır?​

Komşuları rahatsız eden kiracı nasıl çıkarılır?
MAHKEME TAHLİYE KARARI VEREBİLİR Mahkemelerde bazı durumlarda da rahatsızlık veren komşular için tahliye kararı alınabiliyor. Böyle bir durumda eğer şikayet edilen komşu kiracıysa kira sözleşmesi mahkemece sona erdirilip evi tahliye etmesi sağlanıyor.

Ev sahibini apartmandan çıkarmak istemenin bazı yasal prosedürleri vardır. Bu prosedürler genellikle mahkeme kararıyla yürütülür. Öncelikle, ev sahibi gerekçelerini belirterek mülk sahibine yazılı bir ihtarname göndermelidir. Eğer durum düzelmezse, ev sahibi apartman yönetimi veya diğer kat sahipleri ile iş birliği içinde hareket ederek mahkemeye başvurabilir. Mahkeme, ev sahibinin haklılığına ve talebine göre karar verecektir. Sonuç olarak, ev sahibini apartmandan çıkarmak için yasal süreçlerin takip edilmesi ve hukuki yolların kullanılması gerekmektedir.

Geri