- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Ev sahibi ölürse kira sözleşmesi ne olur?
Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmetti. Verilen kararda, mülk sahibinin ölümü durumunda tüm mirasçıların kendiliğinden kiralayan sıfatını kazandığı ve kira sözleşmesinin devam edeceği belirtildi.Kiralanan tarla sahibi ölürse ne olur?
Kiralanan tarla sahibi ölürse ne olur?Yüksek Mahkeme; kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğini, mülk sahibinin ölümü durumunda tüm mirasçıların kendiliğinden kiralayan sıfatını kazandığına hükmetti.
Ev sahibi ölürse kira kime ödenir?
Mal sahibinin ölümü halinde kira kontratı nın tarafı mirasçıları oluyor.Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi?
Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi?Bir evin miras yoluyla birden fazla kişinin mülkiyetine geçmesi durumunda kiracının evi tahliye etmesi talep edilebilir. Ancak bu durumda çok önemli bir ayrıntı bulunmaktadır. Çünkü mülkiyet durumu elbirliği mülkiyeti haline dönüşür. Böyle bir durumda tüm mirasçılar kiracıyı evden çıkarmak için talepte bulunmalıdırlar.
Miras kalan ev nasıl kiraya verilir?
Kendisine gayrimenkul miras kalan kişiler, bu gayrimenkulü kiralama veya satma hakkına sahiptir. Sadece bir kişinin miras üzerinde hakkı varsa o kişi, söz konusu gayrimenkulü kendi kararı ile kiralayabilir.Kiracım öldü ne yapmalıyım?
Kiracım öldü ne yapmalıyım?Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğini, mülk sahibinin ölümü durumunda tüm mirasçıların kendiliğinden kiralayan sıfatını kazandığını ve kira sözleşmesi devam edeceğine hükmetti.
Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?
Kiracıyı sadece evden çıkartmak için ev sahibi evden çık talebinde bulunamaz. bunun tek gerekçesi eve kendisinin ihtiyacı olmasıdır. Mirasçı kendisine kalan evi kendisi veya bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının kullanacak olması gerekçesiyle kiracının boşaltmasını talep edebilir.Kardeşten kira alınır mı?
Kardeşten kira alınır mı?193 numaralı Gelir Vergisi Kanunu’nun 73. maddesine göre vergi beyan edilmesini gerektirmeyen bedelsiz kiralama sadece anne, baba, çocuk, torun, dede, nine ya da kardeşlere yapılabilir. Kanunda belirtilen bu yakınların dışındaki akraba ya da tanıdık kişilere bedelsiz kiralama yapılamaz.