Ev sahibi evcil hayvana karışabilir mi?
kiracı evde evcil hayvan besleyebilir mi Haberi Kiracının evde evcil hayvan beslemesi apartman yönetim planına ve ev sahibine bağlı oluyor. Kanunda kedi ve köpek gibi hayvan türleri apartmanda beslenemez diye bir hüküm bulunmuyor. Bu durum apartman yönetim planında belirleniyor.Apartmanda evcil hayvan beslemek yasak mı?
Kat Mülkiyeti Kanununda, hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm olmayıp, bu hususta asıl olan yönetim planıdır. Yönetim planında ortak mahaller için yasaklama getirilmiş ise ortak mahallerde; bağımsız bölümler için de yasaklama getirilmişse bağımsız bölümlerde de hayvan beslenemez.Bina bahçesinde hayvan beslemek yasak mı?
BESLEMEK YASAL HAKTIR Kanun, hayvanların bulunduğu her yerde beslenmesini hükme bağlamıştır. Bir hayvansever, her yerde sahipsiz hayvanların önüne, yemek-su koyabilir, bir başka ifade ile; besleyebilir. Dolayısıyla, sahipsiz kedi-köpeğe bahçeli alanlarda mama su vermek, doyurmak ve barındırmak, yasal haktır.
Kedi alıp satmak suç mu?
Pet shoplardan kedi ve köpek satın alınması yasaklanacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “Kedi Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” taslağı hazırladı.
Apartmanda kedi beslemek yasaklanabilir mi?
Apartmanda kedi beslemek nereye şikayet edilir?
Şikayetin kabul edilmesi durumunda ise evcil hayvanın apartmandan tahliye edilmesi için icra kararı çıkartılır. Peki, apartmanda köpek beslemek nereye şikayet edilir? Komşularınız, beslediğiniz hayvanın çok ses çıkarttığı gerekçesiyle Çevre İl Müdürlüğüne şikayette bulunabilir.Apartman bahçesinde hayvan beslenir mi?
Apartmanın ortak alanlarında ( bahçesinde, kat boşluklarında, vs.) kedi köpek beslenmesi yasaklanabilir, bu madde 28 ‘in kapsamına girer. Fakat bağımsız bölümlerde, “evin içi”,hayvan besleme yasağı yönetim planına konulamayacak bir hükümdür. Yazılsa bile geçersiz sayılması gereken bir hükümdür.