Mesken Pizzası 2 Kişilik Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım paket ınstat kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un (Yumuşak olacak)
İç malzemeleriiçin;
Dilediğiniz materyaller ile yapabilirsiniz ben sucuk sosis mısır biber kaşar kullandım
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
4 tatlı kaşığı ketçap
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik ve fesleğen (İsteğe bağlı)
Konut Pizzası 2 Kişilik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp mayayı eritin. Akabinde unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Akabinde yağ ve tuzunu ekleyip 5 dakika daha yoğurduktan sonra yaklaşık 40 dakika kadar mayalanması için üzerini streç sinema kapatıp bekliyoruz.
Bu sırada iç materyalleri hazırlayalım, •hamurumuzu merdane ile ince olmayacak halde açalım ve tepsiye serip, serdikten sonra çatalla delikler açalım.
Daha sonra sosu sürüp, kasar hariç gereçleri ekleyip, evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz.
En son kaşarları ek edip kasarlar eriyene dek 2-3 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: 2 tepsi pizza hamuru çıkıyor.
Konut Pizzası 2 Kişilik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım paket ınstat kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un (Yumuşak olacak)
İç malzemeleriiçin;
Dilediğiniz materyaller ile yapabilirsiniz ben sucuk sosis mısır biber kaşar kullandım
Sosu için;
1 tatlı kaşığı salça
4 tatlı kaşığı ketçap
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik ve fesleğen (İsteğe bağlı)
Konut Pizzası 2 Kişilik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp mayayı eritin. Akabinde unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Akabinde yağ ve tuzunu ekleyip 5 dakika daha yoğurduktan sonra yaklaşık 40 dakika kadar mayalanması için üzerini streç sinema kapatıp bekliyoruz.
Bu sırada iç materyalleri hazırlayalım, •hamurumuzu merdane ile ince olmayacak halde açalım ve tepsiye serip, serdikten sonra çatalla delikler açalım.
Daha sonra sosu sürüp, kasar hariç gereçleri ekleyip, evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika kadar pişiriyoruz.
En son kaşarları ek edip kasarlar eriyene dek 2-3 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: 2 tepsi pizza hamuru çıkıyor.
Konut Pizzası 2 Kişilik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı