Ev Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
Su
Aldığı kadar un
İç harcı için;
125 gram kıyma
3 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Ev Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu ılık su ile yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamurumuz mayalanırken bizde birinci evvel kıyma ve sıvı yağımızı bir tavada kavuruyoruz .
3 adet soğanlarımızı da yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
Daha sonra baharatlarını ve salçasını da ekledikten sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu pide biçiminde elimizle uzatarak açıyoruz ve harcımızı içerisine seriyoruz ve üstten kapatıyoruz.
200 derecede ısınmış fırınımızda 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırınımızdan çıktıktan sonra çabucak yağlıyoruz ve üzerini bir bez yardımıyla 10 dakika kadar kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Ev Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
Su
Aldığı kadar un
İç harcı için;
125 gram kıyma
3 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Ev Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu ılık su ile yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra hamurumuz mayalanırken bizde birinci evvel kıyma ve sıvı yağımızı bir tavada kavuruyoruz .
3 adet soğanlarımızı da yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
Daha sonra baharatlarını ve salçasını da ekledikten sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu pide biçiminde elimizle uzatarak açıyoruz ve harcımızı içerisine seriyoruz ve üstten kapatıyoruz.
200 derecede ısınmış fırınımızda 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırınımızdan çıktıktan sonra çabucak yağlıyoruz ve üzerini bir bez yardımıyla 10 dakika kadar kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Ev Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı