Ev kufu nasil onlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ev küfü nasıl önlenir?​

Küf Nasıl Önlenir?
- Havalandırın: Sözkonusu alanları en az ay da bir havalandırarak hava sirkülasyonunun olmasını sağlayın.
- Havanın kuru olmasını sağlayın: Nem, küf oluşumunda büyük rol oynar.
- Temiz tutun: Yerde ve göz önünde olmayan noktalarda (mahzenler, kilerler) küçük bile olsa yiyecek kırıntıları olmaması gerekir.

Küflü duvar nasıl geçer?​

Duvardaki küf lekesini çıkarmak için oksijenli su, sabun, çamaşır suyu, hoş kokulu leke çözücüler ve diş macunundan yardım alabilirsiniz. Küfün hafif şiddette olduğu alanlarda alkollü bezle küflü yüzeyi temizleyebilir, odayı daha fresh ve hoş kokulu bir hale dönüştürebilirsiniz.
Evde Oluşan Küf ve Rutubetin Zararları Nem; romatizma rahatsızlıkları da olumsuz etkiliyor. Eklem ağrılarını tetikleyen nem, uzun vadeli hastalıklara sebep oluyor. Küf alerjisi; ciddi solunum sorunlarına yol açabiliyor.
Küf insana zarar verir mi?
Küf, solunum yoluna ciddi zararlar veriyor ve bunun etkileri astım krizine kadar varabiliyor. Rutubetin sağlığınıza bir diğer olumsuz etkisi de romatizma rahatsızlığı. Rutubet yüzünden eklem ağrıları çekebilir, halsiz ve yorgun düşebilirsiniz.
Kışın duvarlar neden küflenir?
Evde neden küf oluşur? Tavanların ve duvar yüzeylerinin nemli kalması, farklı noktalardaki tesisatlardan gelebilen sızıntılar, yalıtım eksiklikleri gibi sebeplerle meydana gelebildiği gibi ortamdaki sıcaklık değişimleri nedeniyle duvarların terleme yapması sonucunda küf sorunu ortaya çıkabilir.

Küf insana ne yapar?​

Küfün yenilmesi kadar solunumu da alerjik etkilere sebep olabilir. Bu durum bazen astım gibi ciddi hastalıkların gelişimine neden olabilir. Genellikle gözlerde sulanma ve kaşıntı, öksürük, mide bulantısı, yorgunluk, baş ağrısı ve nefes sorunları gibi alerjik etkilere yol açar.

Küf insanı zehirler mi?​

Küf üzerinde bulunan toksik kimyasallar vardır ve karaciğer hasarı, kusma, mide bulantısı, ishal gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirler. Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlüyse organlarınız o kadar az etkilenir.
Rutubeti bir fırça ve zımpara yardımıyla temizleyin. Hatta derin ise duvarı kazımanız gerekebilir. Burayı bir macun ya da alçı ile doldurun. Üzerine mutlaka küf ve rutubet önleyici boya uygulamanız gerekir.

Geri