AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ev kirasi gider olarak gosterilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
137.098
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ev kirası gider olarak gösterilir mi?​

* Konut kira geliri elde ederken, diğer taraftan kendisi de kirada oturanların ödedikleri kira bedelleri de (lojman kiraları dâhil) hesaplamada gider olarak dikkate alınabiliyor.

Eve yapılan masraf vergiden düşer mi?​

Eve yapılan masraf vergiden düşer mi?
Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemelerinden bazı giderler düşürülebiliyor. Kiraya veren tarafından kiraya verilen gayrimenkul için yapılan onarım giderleri ile bakım ve idame giderleri, kira gelir vergisinden düşürülebiliyor.

Ödediğim kira vergiden düşer mi?​

İşyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller, yüzde 5’lik gider indiriminden yararlanamaz. Kiraya verdiğiniz evi, banka kredisi kullanarak satın aldıysanız, “ödediğiniz faizleri”, kira gelirinizden düşebilirsiniz .

Aidat giderleri gelir vergisinden düşer mi?​

Aidat giderleri gelir vergisinden düşer mi?
Ayrılan kiracının ödemediği elektrik, su, doğalgaz giderleri, apartman aidatının mesken veya işyerini kiraya veren kişi tarafından ödenmesi durumunda, söz konusu giderler için yapılan ödemeler doğrudan gider olarak indirilebilir.

Bina vergisi gider yazılır mı?​

Emlak vergisi gecikme zammı gider yazılır mı? Taşınmaz malın sahibi gerçek kişiler olabileceği gibi tüzel kişiler adına da olabiliyor. Emlak vergisi ödemeleri gider olarak gösterilebiliyor.

Tek evi olan emlak vergisinden muaf mı?​

Tek evi olan emlak vergisinden muaf mı?
Emlak Vergisi Kanunu uyarınca, hiçbir geliri olmayanlar ile gelirleri sadece emekli, dul ve yetim aylığından ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisi istisnası uygulanıyor.

Kimler emlak vergisi ödemez 2021?​

“Emlak vergisinden bir mülkü olan ancak mülkü dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler muaf tutulmaktadır. Bu noktada en önemli husus ise brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olanlar da vergiden muaf oluyor.
 
Geri
Üst