AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ev Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ev Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5 su bardağı un

Ev Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker ve ılık suyumuzu derin bir kapta karıştıralım ve 10 dakika mayalanması için üzerine streç çekelim.
Hafif mayalanan karışımımıza yoğurt ve tuzumuzu ekleyelim. Unumuzu denetimli biçimde ekleyerek yoğuralım.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerine streç çekelim ve pak bir bezle kapatalım. 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 4 e bölelim. Yuvarlak hal verelim ve üzerine keskin bir bıçakla kesik atalım.
Hamurlarımızın üzerine un serpelim.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyetler olsun
Ev Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst