Ev Baklavası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Konut Baklavası Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı limon suyu
Bir fiske tuz
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
8-9 bardak un (dikkatli ekleyin sert olmasın)
Üzeri için :
250 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ortası için;
Ceviz içi
Açmak için;
6 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un karıştırın
(Hamurun üzerine dökerken kesinlikle eleyerek dökün açtığınız hamur daha pürüzsüz olur)
Şerbeti için :
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
2-3 dilim limon suyu

Mesken Baklavası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak un hariç bütün gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce harmanlayalım.
Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip çok az ele yapışan hamur elde edin.
Homojen kıvam alana kadar güzelce yoğurun ki hamurumuz daha kolay açılsın.
Hamurumuzu 21 eşit kesime bölün.Hepsinin eşit olmasına itina gösterin .
Bezelerimizi nişasta serpilmiş geniş bir servis tabağı yahut tepsiye alıp üzerini buzdolabı poşeti ve bir bez ile örtüp 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
Vaktiniz varsa daha çok dinlenen hamur daha kolay açılır lakin 2 saatte kâfi olacaktır ben o kadar bekletebildim.
Dinlenen hamurları tek tek incecik olacak formda açıp iç harcını ekleyip dilediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
Bu esnada şerbeti 10 dakika kadar orta ısıda kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamurları açarken un ve nişasta karışımını kesinlikle eleyerek ekleyin.
Form verdiğiniz tatlıları bir tepsiye dizip üzerine köpüğü alınmış eritilmiş tereyağını gezdirin.
180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Soğuk şerbet fırından çıkıp birinci sıcağı çıkan tatlının üzerine dökelim. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst