AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etsiz Sulu Nohut (Geceden Islatma Derdi Olmadan Çok Pratik)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etsiz Sulu Nohut (Geceden Islatma Sıkıntısı Olmadan Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı nohut
1 büyük yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 orta uzunluk kuru soğan
Tuz
Kırmızı pulbiber
2 litre et suyu ya da bulyon
1 tatlı kaşığı karbonat (Nohutları ıslatma etabında kullanılacak)

Etsiz Sulu Nohut (Geceden Islatma Kaygısı Olmadan Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle nohutları ıslamak için 2 su bardağı nohut üzerine geçecek kadar kaynar su ek edin 1 tatlı kaşığı karbonat da ek edip tencerenin kapağını kapatın.
İsterseniz bir taşım kaynata bilirsiniz bu halde bir saat bekletin daha sonra nohutların suyunu süzelim.
Düdüklü tenceremize 1 adet küp doğranmış soğan ve sıvı yağ ekleyelim kavuralım salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
Süzdüğümüz nohutları da ekleyelim iki tıp çevirelim üzerine elimizde varsa 2 litre et suyu yoksa olağan su ekleyip bir tane et bulyon ekleyelim tuz ve pul biberi de ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım 40 dakika pişmeye bırakalım.
Bu ortada orta ateşte hatta kısık ateşte pişirirsek daha lezzetli olur. Yemeğimiz servise hazırdır pirinç pilavı ile servis etmenizi öneririm yanına kuru soğan biber turşusu yeşillik salata hangi formda yemek isterseniz şimdiden afiyet olsun
Etsiz Sulu Nohut (Geceden Islatma Kederi Olmadan Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst