Etsiz Kuru Fasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı kuru fasulye
2 adet kuru soğan
3-4 adet taze soğan sapı
3 – 4 kısım taze nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates sosu
Sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullanıyorum )
2 lt sıcak su ( gerekirse artırılır.)
Tuz

Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı

Kuru fasulyeleri soğuk suda ıslatın. ( sabah yapacaksanız akşamdan, akşam yapacaksanız sabahtan ıslatmanız kâfi olacaktır. ).
Daha sonra kuru fasulyeleri derin bir tencerede yaklaşık 2 lt suyla yumuşayıncaya kadar kaynatın ve suyunu süzün.
Kuru soğanları yemeklik doğrayın.
Taze soğan sapları ve naneleri de yıkayıp doğrayın.
Derin bir tencereye sıvı yağ koyup kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Akabinde salçayı koyup biraz çevirdikten sonra domates sosunu ekleyin.
Kuru fasulyeler de eklendikten sonra 2 lt sıcak su koyun.
Gereğince tuz ekleyin. ( isteğe bağlı karabiber, pul biber de ekleyebilirsiniz. ).
Orta ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fasulyeler pişmeye yakın taze soğan sapları ve naneleri de ekleyin.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst