AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

ETS ameliyati riskli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

ETS ameliyatı riskli mi?​

Her ameliyatta olduğu gibi ETS’nin çeşitli riskleri vardır. Genel olarak anestezi ve ameliyata bağlı riskler şunlardır: Kullanılan ilaçlara alerjik reaksiyonlar. Solunum problemleri.

Klipsli ETS ameliyatı kaç yaş sınırı?​

Normal ETS ameliyatında sinir kesilir veya yakılır. Klipsli ETS yönteminde ise 5 mm ölçüsünde titanyum klipsle yerleştirilir. KİMLERE UYGULANABİLİR? 15 ve 45 yaş arasındaki hastalara yapılan bu ameliyat losyon, botoks gibi yöntemlerin faydalı olmadığı ve cerrahi müdahaleye uygun olan hastalarda uygulanır.
Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.
El tümörü hangi bölüm bakar?
El cerrahisi, el, el bileği ve önkol problemleriyle ilgilenen tıp alanıdır. Daha geniş tarifle; vücudumuzun omuzdan başlayıp parmak ucuna kadar uzanan ve üst ekstremite olarak isimlendirilen kısmının hastalıkları ve tedavisi ile ilgili bir cerrahi daldır.
ETS ameliyatını kim yapar?
Endoskopik Torakoskopik Sempatektomi (ETS) işlemi tecrübeli bir göğüs cerrahisi uzmanı tarafından hastanın yalnızca 1 günlük hastane yatışı ile gerçekleştirilir.İşlem genel anestezi altında, cerrahın bir kamera yardımıyla göğüs boşluğu arka kısımda kaburgaların hemen arka ucuna yakın bölgede sempatik zincire titanyum …

El kesiği için hangi doktora gidilir?​

İşte detaylar… Ellerde ya da vücudun herhangi bir yüzeyindeki deri için dermatoloji (cildiye) bölümüne başvurabilirsiniz. Eğer farklı bir rahatsızlığınız ya da bağlantınız var ise doktorunuz sizi yönlendirecektir.

ETS ameliyatı ne kadar sürer?​

ETS ameliyatı genellikle kısa süren bir cerrahidir. İşlem 10-15 dakikada yapılır, anestezi ile birlikte bu süre 30-60 dakikayı bulur. ETS ameliyatının başarı oranı nedir? ETS ameliyatının başarı oranı terlemenin olduğu bölgeye göre değişmektedir.
– Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. – Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir. – Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.
ETS hastalığı nedir?
AIDS hastalığı İngilizcede Acquired Immune Deficiency Syndrome (Kazanılmış Bağışıklık Yetersizliği Sendromu) olarak adlandırılan virüs kaynaklı bir bağışıklık problemidir. Hastalığa neden olan HIV virüsü vücudun savunmasında rol oynayan önemli hücreleri yok ederek bağışıklık sisteminin baskılanmasına neden olur.
Klipsli ETS yönteminde ise 5 mm ölçüsünde titanyum klipsle yerleştirilir. KİMLERE UYGULANABİLİR? 15 ve 45 yaş arasındaki hastalara yapılan bu ameliyat losyon, botoks gibi yöntemlerin faydalı olmadığı ve cerrahi müdahaleye uygun olan hastalarda uygulanır.
Aşırı terleme ameliyatı nasıl yapılır?
Koltuk altından 0,5-1 cm’lik bir veya iki adet küçük kesi açılarak özel aletler ve kamera yardımı ile yaklaşık 30 dakikada tamamlanır. Bu sayede el, koltuk altı ve yüz terlemesi aynı seansta tedavi edilebilir. Ameliyat bittiğinde etkisi hemen başlar ve terleme kesilir.

Hiperhidrozis ameliyatı nedir?​

Cerrahi Teknik: Genel anestezi altında, koltuk altından 1 cm.lik kesi ile optik aletler ile göğüs kafesi içine girilerek, göğüs duvarı üzerinde yer alan sempatik zincirin endoskopik aletler yardımı ile kesilmesidir. Ameliyat süresi yaklaşık olarak 45-60 dakika arasında değişmektedir (İki taraflı olarak).

Klipsli ETS ameliyatı nasıl yapılır?​

Klipsli ETS ameliyatı poliklinik ortamında cerrahi ekibimiz tarafından gerçekleştirilir. Genel anestezi kullanılır ve işlem süresi tipik olarak bir saatten az sürer. Ucunda bir kamera bulunan ince, esnek bir tüp (torakoskop), her koltuk altından küçük bir kesiğe (yaklaşık 5 mm) yerleştirilir.
Koltuk altından yapılan 1 cm lik kesiler ile cilt altından ter bezlerine uygun enerjide ve sürede lazer ışınları verilir. İşlem sonrasında terleme sona ermiştir. Aynı gün eve giden hastalarda hastanede kalış gerekmez. Ertesi gün pansumanlar açılır ve hasta normal yaşama devam eder.
Aşırı terleme için hangi doktora gitmeliyim?
Kişilerde genel olarak el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerde terleme meydana gelebilir. Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir. Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir.
Çok aşırı terleme neden olur?
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
 
Geri
Üst