Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etnografya bilimi neyi inceler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Etnografya bilimi neyi inceler?​

Etnografya (budun betimi, kavmiyat), kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran, kültür bilimidir. İnsanın toplumsal varlığını niteliksel ve niceliksel olarak inceler. Bu incelemeleri alan çalışmasına göre gerçekleştirir. Bütünlükçü bir yöntem tercih eder.

Etnografya mı Etnografya mı?​

Bu kelime genellikle Etnoğrafya şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Etnografya şeklinde olmalıdır.

Etnografya müzesinde neler sergileniyor?​

Etnografya müzesinde neler sergileniyor?
Etnografya Müzesi Ankara
- Türk Kıyafetleri.
- İşlemeli Eserler.
- El Dokumaları
- Madeni Eserler.
- Cam ve Çini Parçalar.
- Silahlar.
- El Yazmaları
- Ahşap Eserler.

Etnografik eser ne demektir?​

Etnografik Eser nedir? Etnografik Eser; Halkın sosyal hayatını yansıtan insan yapısı araç ve gereçler dahil bilim, din ve mihaniki sanatlarla ilgili taşınır kültür varlıkları.

Etnografya araştırmalarını nasıl yapar?​

Etnografya araştırmaları, bireylerin günlük deneyimlerini gözlemleyerek, bireylerle ve onlarla ilgili diğer kişilerle görüşme yaparak belgelenmeye dayanır ve amacı, bir durum, bir topluluk hakkında genel bir çerçeveye ulaşmaktır (Fraenkel, Wallen ve Hyun, 2012).

Etnografya nedir 9 sınıf?​

Etnografya nedir 9 sınıf?
9)- ETNOGRAFYA: Örf, adet, gelenek ve görenekleri inceler.
Etnografya Müzesi ni kim kurdu?​
Etnografya Müzesi – Ankara Ankara Etnografya Müzesi, Ankara’nın Namazgâh adı ile anılan semtinde Müslüman mezarlığı olan tepede kurulmuştur. Yapının mimarı Cumhuriyet Dönemi’nin önemli mimarlarından Arif Hikmet Koyunoğlu’dur. Türkiye’de müze binası olarak yapılan ilk yapıdır.
Istanbul arkeoloji müzesinde neler var?​
İstanbul’daki Arkeoloji Müzesi topluluğu; Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç ana birimden oluşmaktadır. Eski Şark Eserleri Müzesinde 18398 parça, Çivi Yazılı Belgeler bölümünde 73272 parça, Çinili Köşk Müzesinde ise 1735 parça eser bulunmaktadır.

Etnografya müzesinde yer alan eserler hangi alanlarda bilgi edinmemizi sağlar?​

Etnografya müzesinde yer alan eserler hangi alanlarda bilgi edinmemizi sağlar?
Ankara Etnografya Müzesi’nde yer alan eserler tarih ile ilgili bilgiler edinmemizi sağlar. Etnografya Müzesi’nde yaklaşık 40.000 eser bulunmaktadır. Selçuklu döneminden günümüze kadar giyim kültürü, süs eşyaları, kullanılan bazı araç ve gereçler, geleneksel sanat ürünleri bu eserleri oluşturmaktadır.

Etnografik araştırma yöntemi nedir?​

ETNOGRAFİ’NİN YAYGIN TANIMLARI Antropolojik bir yaklaşım olan etnografi ‘ kültür ve günlük hayatın anlamına ‘ odaklı bir araştırma yöntemidir. Bu tür yöntemlerin asıl amacı, bir topluluğun ( genelde küçük grupların ) kültürünü, geleneklerini, inançlarını ve davranışlarını yazılı olarak açıklamak, tanımlamaktır.

Müze Çeşitleri Nelerdir?​

Müze türleri
- Arkeoloji Müzesi.
- Genel Müzeler.
- Sanat Müzeleri.
- Tarih Müzeleri.
- Etnografya Müzeleri.
- Doğa Tarihi Müzeleri.
- Jeoloji Müzeleri.
- Coğrafya Müzeleri.

Etnografya teknikleri nelerdir?​

Etnografya teknikleri nelerdir?

Etnografi nitel mi?​

Etnografik araştırmanın sonucunda nitel veriler elde edilir.

Epigrafya ne anlama gelir?​

Epigrafi; konusu, yazıtları ve tarihi yapıtlardaki yazıları inceleyen bilim dalıdır. Yazıt bilimi, tarihe yardımcı bilim dalıdır. Bu bilimle uğraşan kişilere yazıt bilimci veya epigrafist denir. Epigrafi Helence bir sözcüktür.
 
Etnografya bilimi, kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran ve insanın toplumsal varlığını niteliksel ve niceliksel olarak inceleyen bir bilim dalıdır. Etnografya çalışmalarını genellikle belirli bir alana odaklanarak bütünlükçü bir yöntemle gerçekleştirir. Etnografik eserler ise halkın sosyal hayatını yansıtan insan yapısı araç ve gereçler ile ilgili taşınır kültür varlıklarını ifade eder.

Etnografya araştırmaları genellikle bireylerin günlük deneyimlerini gözlemleyerek, onlarla görüşmeler yaparak belgelenmeye dayanır. Bu araştırmalar, bir durum veya topluluk hakkında genel bir çerçeve oluşturmayı amaçlar. Etnografya müzelerinde genellikle kıyafetler, işlemeli eserler, el dokumaları, madeni eserler, cam ve çini parçalar, silahlar, el yazmaları, ahşap eserler gibi kültürel ve tarihi değeri yüksek eserler sergilenmektedir.

Etnografya müzelerine yapılan ziyaretler tarih ile ilgili bilgiler edinmemizi sağlar. Özellikle Ankara Etnografya Müzesi'nde bulunan eserler, Selçuklu döneminden günümüze kadar olan giyim kültürü, süs eşyaları, araç ve gereçler gibi konularda bilgi vermektedir.

Etnografik araştırma yöntemi, genellikle antropolojik bir yaklaşım olan etnografiyi kullanır. Bu yöntem, bir topluluğun kültürünü, geleneklerini, inançlarını ve davranışlarını yazılı olarak açıklamayı amaçlar. Sonuç olarak, etnografik araştırmalar genellikle nitel veriler elde eder.

Etnografya teknikleri arasında gözlem, katılımcı gözlem, odak grup görüşmeleri, mülakatlar, araştırma günlükleri tutma gibi yöntemler bulunmaktadır. Epigrafi ise yazıtları ve tarihi yapıtlardaki yazıları inceleyen bir bilim dalıdır. Yazıt bilimi olarak da bilinen epigrafi, tarihsel incelemelerde önemli bir rol oynar.
 
Geri
Üst