Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etli yaprak sarmasina neler konur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.961
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Etli yaprak sarmasına neler konur?​

Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300g orta yağlı kıyma.
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet rendelenmiş domates.
- 3 orta boy soğan.
- ½ demet taze nane.
- ½ demet maydanoz.
- 1 çorba kaşığı ev biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Antep usulü etli yaprak sarması nasıl yapılır?​

Antep usulü etli yaprak sarması nasıl yapılır?
Antep Usulü Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Asma yaprakları suda 10-15 dakika kaynatıp soğuk suya alıp süzün.
- Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin.
- Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu, tuz karabiber ilave edin.
- Önce alttan sonra kenardan yaprağı ki ıron ve sarın.
- Sarmaların üzerine sosu dökün.

5 adet etli sarma kaç kalori?​

5 adet etli sarma kaç kalori?
1 adet etli yaprak sarma: 42 kalori. 5 adet etli yaprak sarma: 208 kalori. 10 adet etli yaprak sarma: 416 kalori. Bir porsiyon etli yaprak sarma: 249 kalori.

Etli dolma nasil pisirilir?​

Küçük bir kasede karıştırdığınız sıcak su, zeytinyağı, tuz üçlüsünü sarma tenceresine aktarın. Pişme esnasında dağılmamaları için sarmaların üzerine porselen bir servis tabağı örtün. Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.

Kıymalı taze yaprak sarması nasıl yapılır?​

Kıymalı taze yaprak sarması nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Taze yaprakları kaynattığınız suya 4-5 dk. yatırın, rengi hafifçe değişen yaprakları süzgeçe alarak süzün.
- Pirinci sıcak suda ıslattın 30 dakika kadar bekleyin ve süzün.
- Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın.
- Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun.

Etli Yaprak Sarması ne kadar sürede pişer?​

Etli Yaprak Sarması ne kadar sürede pişer?
İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber koyduktan, sonra yarım litre kaynamış su ile birlikte tencereye dizilmiş sarmaların üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirin. Pişirme süresi orta ateşte 40 dakika kadardır.

Kıymalı yaprak sarması nasıl olur?​

1 adet etli lahana sarması kaç kalori?​

1 adet etli lahana sarması kaç kalori?
Etli Lahana Sarmanın 100 gramında 58 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 210 gram Etli Lahana Sarmada 122 kalori bulunmaktadır. Etli lahana sarma, içeriğindeki pirinç nedeni ile sık tercih edilmemelidir.

Etli yaprak sarmasına sarımsak konur mu?​

Etli yaprak sarmasına sarımsak konur mu?
Etli Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle yaprak ılık suda tuzu en aza indirene kadar bekletilir. Soğan, domates, sarımsak, maydanoz robottan geçirilir. Pişen sarmaların üzerine salçalı su gezdirilir ve az biraz daha fıkırdatılır.

Düdüklü tencerede etli yaprak sarması kaç dakikada pişer?​

Düdüklü tencerede kıymalı yaprak sarması tarifim; lastik contalı, termo marka klasik düdüklü tencerede, orta ateşte 15 dakikada pişirilmiştir.
 
Etli yaprak sarması yapımı oldukça lezzetli ve pratik bir yemektir. İşte etli yaprak sarmasına ne konulur, Antep usulü tarif, kalori miktarı, etli sarma pişirme süresi ve diğer detaylar hakkında bilgi vermek isterim:

1. **Etli yaprak sarmasına neler konur?**
- 250-300g orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet rendelenmiş domates
- 3 orta boy soğan
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı ev biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ

2. **Antep usulü etli yaprak sarması nasıl yapılır?**
- Asma yapraklarını kaynatıp süzün.
- Pirinç, baharat ve salçayı ekleyerek karıştırın.
- Nar ekşisi, limon suyu, tuz ve karabiber ile sos hazırlayın.
- Yaprakları sarmaya başlayın ve sardıktan sonra sosu dökün.

3. **5 adet etli sarma kaç kalori?**
- 1 adet etli yaprak sarma: 42 kalori
- 5 adet etli yaprak sarma: 208 kalori
- 10 adet etli yaprak sarma: 416 kalori
- Bir porsiyon etli yaprak sarma: 249 kalori

4. **Etli Yaprak Sarması ne kadar sürede pişer?**
- Ortalama 40 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine su döküldükten sonra pişme süresi devam eder.

5. **Etli yaprak sarmasına sarımsak konur mu?**
- Evet, sarımsak kullanarak yapılan etli yaprak sarmaları daha aromatik olabilir. Sarımsak, sarmanın iç harcına veya sosuna eklenerek lezzet katılabilir.

Umarım verdiğim bilgilerle etli yaprak sarması konusunda daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst