Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
1 kilo üzüm yaprağı
500 gram kıyma
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım su bardağı kırık pirinç
Yarım su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanımızı uygun bir kapta yemeklik küp küp doğuyoruz .
Sonra kıyma, bulgur ,pirinç ve tuzumuzu koyup hepsini yoğuruyoruz.
Tencereye salça ve yağı alıp bi cins kavuruyoruz.
Akabinde içine bir su bardağı su ekleyip bi hoş karıştırıyoruz.
Sonra sardığımız dolmaları tenceremize diziyoruz .
Sonra üstünü kaplayacak kadar su koyuyoruz.
Üstüne tabak yahut dolma taşını koyup ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynama müddeti yaprağa nazaran değişebiliyor.
İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapabiliriz.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo üzüm yaprağı
500 gram kıyma
1 adet büyük uzunluk soğan
Yarım su bardağı kırık pirinç
Yarım su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanımızı uygun bir kapta yemeklik küp küp doğuyoruz .
Sonra kıyma, bulgur ,pirinç ve tuzumuzu koyup hepsini yoğuruyoruz.
Tencereye salça ve yağı alıp bi cins kavuruyoruz.
Akabinde içine bir su bardağı su ekleyip bi hoş karıştırıyoruz.
Sonra sardığımız dolmaları tenceremize diziyoruz .
Sonra üstünü kaplayacak kadar su koyuyoruz.
Üstüne tabak yahut dolma taşını koyup ocağa alıp kaynatmaya başlıyoruz.
Kaynama müddeti yaprağa nazaran değişebiliyor.
İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapabiliriz.
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı