AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Yaprak Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Gereçler
200 gr kıyma
2 tane soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yaprak
Maydanoz
1 kilo asma izmir yaprağı

Etli Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağ koyalım.
Kıymayı koyalım karıştıralım.
Soğan ve sarımsak ince ince kıyın kıymanın içine ekleyip karıştırın.
Pirinç ve öbür gereçleri ekleyin uygunca karıştırın.
İsteğe bağlı yarım limon sıkın.
Üzeri geçecek kadar su eklenir. Pişirilir.
Öteki taraftan yaprak 15 dk haşlanır.
Sonra yıkanır.
Yaprak iç eklenerek sarılır tencereye dizelim.
üzerine limon dilimleri konulur biraz sıvı yağ gezdirelim.
üzeri geçecek su eklenir.
Üzerine tabak kapatalım pişirelim.
 
Geri
Üst