AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Yaprak Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber yahut tatlı biber salçası
2 su bardağı pirinç ( ben kırık pirinç kullanıyorum)
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kg asma yaprağı
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça biber yahut domates farketmez

Etli Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaprakları evvelce suda bekletin tuzu gitsin ve 20-25 dakika tencerede haşlayın.
Sonra sıcak sudan çıkartıp soğuk suya alıp şoklayın ve süzün.
Kıymayı karıştırma kabına alın.
Üzerine tek tek gereçleri ekleyin güzelce yoğurun.
Salça ve tereyağ dahil hepsini karıştırın.
Yaprakları istediğiniz boyutta ve formda sarın.
Hepsini sarınca tencereye dizin.
Üzerine ayrıyeten pişerken göz kararı tereyağ ekleyin, biraz yağ eridikten sonra salçalı sosu ek edip pişirin.
Sos için;Üzerine sıcak suyla salçalı su yapın.
Üstüne dökün ve orta ateşte 30 dakika kısık ateşte 30 dakika toplam 1 saat pişirin.
Yoğurt ile servis yapabilirsiniz. (isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt).
Etli Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst