AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli yaprak dolmasi nasil olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.370
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Etli yaprak dolması nasıl olur?​

Yaprakların orta kısımlarına bir tatlı kaşığı kadar yerleştirdiğiniz iç harcı, kenarlardan boşluk bırakacak şekilde yayın. Kenarda kalan yaprak kısımlarını ortaya kapatıp, sarmaları rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi tüm yapraklara uygulayın.

Etli yaprak sarmasına ne konur?​

Etli yaprak sarmasına ne konur?
Malzemeler
- 500 g taze asma yaprağı,
- 1 su bardağı pirinç,
- 150 g kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı toz biber,
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 avuç kıyılmış maydanoz,

Etli yaprak sarmasına hangi baharatlar konur?​

Etli yaprak sarmasına hangi baharatlar konur?
Baharatlı Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Üzüm yaprağı
- Yaprak miktarına göre pirinç
- 1 büyük boy soğan.
- Salça.
- Karabiber, nane, kimyon, yenibahar, limon tuzu, tarçın.
- Ay çiçek ve zeytinyağı

Antep usulü etli yaprak sarması nasıl yapılır?​

Antep Usulü Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Asma yaprakları suda 10-15 dakika kaynatıp soğuk suya alıp süzün.
- Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin.
- Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu, tuz karabiber ilave edin.
- Önce alttan sonra kenardan yaprağı ki ıron ve sarın.
- Sarmaların üzerine sosu dökün.

Yaprak sarması nasıl lezzetli olur?​

Yaprak sarması nasıl lezzetli olur?
Yağı ve soğanları kavurarak işe başlamak lezzeti kesinlikle artırıcı bir yöntem. Sarma içinin en önemli noktası ise, tuzu! Mutlaka yaprağın tuz oranını göz önüne almalısınız. Çok tuzlu ise iç harçta hiç tuz kullanmamak ideal olacaktır.

En güzel sarma içi nasıl hazırlanır?​

En güzel sarma içi nasıl hazırlanır?
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da koyup kavurmaya devam edin.
Etli sarmaya nane konur mu?​
Nane. Yarım demet maydanoz. Tuz (yaprağın tuzuna göre ayarlanmalı) Sıvı yağ

Salamura yapraktan etli sarma nasıl yapılır?​

Salamura yapraktan etli sarma nasıl yapılır?
Etli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaprağınız salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayın…
- Kıymamızı iç hazırlayacağız kaba alalım.
- Domateslerimiz rendeleyelim.
- Pirinci yıkayıp ekleyelim.

En güzel yaprak sarması içi nasıl hazırlanır?​

En güzel yaprak sarması içi nasıl hazırlanır?
Önce pirinç̧leri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz. Genişçe bir tavaya 1, 5 çay bardağı zeytin yağını koyup üzerine robotta iyice çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Pirinci ve bulguru ekleyip karıştırıyoruz.

Yaprak sarması iç harcı nasıl yapılır?​

 
Etli yaprak dolması yapımı oldukça keyifli bir süreçtir. İşte adım adım bir etli yaprak dolması nasıl yapılır:

1. Yaprakların orta kısımlarına bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan yerleştirin, kenarlardan boşluk bırakacak şekilde yayın.

2. Kenarda kalan yaprağın kısımlarını ortaya kapatıp, sarmaları rulo şeklinde sarın.

3. Aynı işlemi tüm yapraklara uygulayarak dolmaları hazırlayın.

Etli yaprak sarmasının iç harcı için gerekli malzemeler ise şunlardır:

- 500 g taze asma yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 150 g kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç kıyılmış maydanoz

Baharatlı Ekşili Yaprak Sarma iç harcı için ise şu malzemeler kullanılabilir:

- Üzüm yaprağı
- Yaprak miktarına göre pirinç
- 1 büyük boy soğan
- Salça
- Karabiber, nane, kimyon, yenibahar, limon tuzu, tarçın
- Ay çiçek ve zeytinyağı

Antep usulü etli yaprak sarmasının yapımı için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Asma yapraklarını suda 10-15 dakika kaynatarak yumuşatın ve soğuk suya alıp süzün.

2. Pirinci, baharatları ve salçayı sırasıyla ilave ederek iç harcı hazırlayın.

3. İç harcı hazır olduğunda bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin.

4. Yaprakları alttan sonra da kenardan sararak dolmaları hazırlayın. Üzerlerine sosu döküp pişirin.

Yaprak sarması için en önemli noktalardan biri iç harcın lezzetidir. İç harcı hazırlarken yağı ve soğanları kavurarak işe başlayabilir, tuz oranını dikkate almalısınız. Eğer yaprak tuzlu ise iç harçta tuz kullanmayabilirsiniz.

Son olarak, sarmaların iç harcı için de lezzeti artırıcı bir yöntem olan zeytinyağında kavrulmuş soğan ve fıstık gibi malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun! 🍴
 
Geri
Üst