Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
250 gram kuşbaşı et
1 çorba kasesi haşlanmış nohut
1 çorba kasesi domates sosu
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Su
Hamuru için;
1 çorba kasesi ince bulgur (Sever kitel)
1 yemek kaşığı tuz
Islatacak kadar tuz
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıslattığımız hamuru güzelce yoğurun, yoğurma işleminden sonra nohut büyüklüğünde yuvarlayıp yağladığımız tepsiye alalım. Et haşlanıp kavrulduktan sonra kenara alalım.
Yağ döktüğümüz tencerede doğranan soğan ve biberler kavrulur. Ardından domates sosunu, baharat ve salçayı ekleyip tekrar kavurun.
Kavurma işleminden sonra et ve nohut eklenip karıştırılır.
Daha sonra suyu ekleyip, kaynamaya başladıktan sonra hamuru ekleyelim, pişirme süresi boyunca ara ara karıştırılır (Hamur dibe çökmesin) afiyet olsun.
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram kuşbaşı et
1 çorba kasesi haşlanmış nohut
1 çorba kasesi domates sosu
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Su
Hamuru için;
1 çorba kasesi ince bulgur (Sever kitel)
1 yemek kaşığı tuz
Islatacak kadar tuz
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ıslattığımız hamuru güzelce yoğurun, yoğurma işleminden sonra nohut büyüklüğünde yuvarlayıp yağladığımız tepsiye alalım. Et haşlanıp kavrulduktan sonra kenara alalım.
Yağ döktüğümüz tencerede doğranan soğan ve biberler kavrulur. Ardından domates sosunu, baharat ve salçayı ekleyip tekrar kavurun.
Kavurma işleminden sonra et ve nohut eklenip karıştırılır.
Daha sonra suyu ekleyip, kaynamaya başladıktan sonra hamuru ekleyelim, pişirme süresi boyunca ara ara karıştırılır (Hamur dibe çökmesin) afiyet olsun.
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı