AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etli Topalak Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etli Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg kıyma
2 su bardağı düğü ( ince bulgur)
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 adet iri soğan rendesi
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça

Etli Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Abla evinde, annemin ellerinden mis gibi etli topalak çorbası bilen bilir bizim memlekette çok yapılır. Hemen tarifimize geçelim .
Öncelikle bulguru, kıymayı, unu, soğanı baharatları ve yumurtayı kıralım güzelce yoğuralım.
Yoğurduktan sonra misket şeklinde yuvarlayarak fazla büyük olmayacak şekilde yuvarlayarak un serpmiş olduğumuz tepsimize atalım ( birbirlerine yapışmaması için un serpmiş olduğumuz tepsimize atalım).
Yuvarlama işlemi bittikten sonra tenceremize biraz sıvı yağ biraz da tereyağ ekleyelim ve kızdıktan sonra bir yemek kaşığı salça ekleyerek karıştıralım.
Bir yandan da kaynamakta olan suyumuzu tenceremize ilave edelim ve bir ön dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
Son olarak kaynayan salçalı suyumuzun içerisine topalakları ilave ederek bir defa karıştıralım ve kontrollü olarak.
Pişmeye bırakalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Etli Topalak Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst