AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Taze Fasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Taze Fasulye Tanımı İçin Materyaller
250 gram dana kuşbaşı et
1 kg. taze fasulye
1 baş soğan
1 kaç diş sarımsak
Salça (Biber-domates karışık kullanılabilir)
2- 3 domates
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Etli Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dana etinin üzerine soğuk su ekleyip yumuşayana kadar pişirilir. Suyu azalıp pişmemiş olursa, sıcak su eklenerek pişirmeye devam edilir (Dana eti geç pişeceğinden düdüklü de tercih edilebilir)
Zeytinyağının az bir kısmıyla soğanlar ve sarımsaklar eklenerek, etle bir arada sotelenir.
Salça ek edilir, bir su bardağı kadar suyla seyreltilip kokusu çıkana kadar pişirilir. Fasulyeler eklenir. Orta sıra karıştırarak.
Beş dakika kadar kavrulur. Rengi sarıya dönmeye başlayacaktır (Sebzeleri suyunu koymadan kavurmak, yemeğe lezzet katar)
Domatesler ve tuzu eklenir. Üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ek edilir (Domatesler en son konulduğunda, hafif canlı kalması yemeğin imajını daha estetik kılar)
Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Yemek piştikten sonra kalan zeytinyağı dökülür (Bu formda yağın doğal yapısı bozulmamış olur)
 
Geri
Üst