Etli Soğan Yahnisi Tanımı İçin Materyaller
500 -600 gram dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan
4-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Etli Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını tencereye alalım. Tereyağı eriyince etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
Sirke ve sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım. Orta ara karıştırarak pişirelim et, soğanı ve sarımsağın lezzeti birbirine geçsin.
Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim. Birlikte 2-3 dakika kavuralım.
Salçayı ekleyip 2-3 dakikada bu türlü kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Deneyecek olan herkes afiyet olsun
Etli Soğan Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 -600 gram dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan
4-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Etli Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını tencereye alalım. Tereyağı eriyince etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
Sirke ve sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım. Orta ara karıştırarak pişirelim et, soğanı ve sarımsağın lezzeti birbirine geçsin.
Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim. Birlikte 2-3 dakika kavuralım.
Salçayı ekleyip 2-3 dakikada bu türlü kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Deneyecek olan herkes afiyet olsun
Etli Soğan Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı