Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etli Şehriye Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır


Etli Şehriye Pilavı Tarifi


Etli Şehriye Pilavı İcin Malzemeler

300 Gr Kuzu Eti

2,5 S B Arpa Şehriye

1 Corba K Domates Salcası

1 Kase Domates Sos

1 Kase Menemen Sos

1 Soğan

1 Su B Et Suyu

2 Corba K Tereyağı

Sıvıyağ

Tane Karabiber, Tuz, Su

imagesetlisehriyepilavi5ad3e32db86ed

Etli Şehriye Pilavı Yapılışı:

Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz Uzerine sıcak su dokup kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz

Domates salcası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz Pişen eti suyu ile birlikte dokuyoruz Tuz ve tane karabiber katıyoruz Uzerini 2 parmak gececek kadar sıcak suyu dokup kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst