AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Etli Sebzeli Pirinç Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etli Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram parça et
2 su bardağı pirinç (ben baldo kullanıyorum)
3 adet havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
Damak tadınıza göre tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı kaynamış su pirinç için

Etli Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etimizi yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Et piştikten sonra suyunu süzmesi için süzgeç boşaltıyoruz.
Havuçlarımızı soyucu yardımı ile soyup kararmaması için suya katıyoruz.
Pirinçlerimizi süzgeç katıp yıkıyoruz az da tuz atıp yıkarsanız nişastasını daha iyi bıraktığı için pilavını tane tane olur.
Pilavı pişireceğimiz tencereye yağımızı katıyoruz.
Yağ ısındığında pirinçleri katip kavuruyoruz.
Pirinçler kavrulurken havuçlar 4e bölünerek iri parçalar halinde doğranır.
Pirinçler önce yapışır sonra tane tane olduğunda başka bir kaba boşaltılır.
Tencerede kalan yağa doğranmış havuç ve bezelye katılarak havucun rengi hafif açılana kadar kavrulur.
Ocağın ateşi orta dereceye düşürülür.
Tencerenin tabanına havuç ve bezelye yayılır.
Üzerine haşlanmış et eşit yayılır son olarak da kavrulmuş pirinç katılır.
Tuz ilave edilir ve kaynamış su yavaşça dökülür.
Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.Not:.
Suyu birden bırakırsanız katlar birbirine karışır fotodaki görsel olmaz.
Su pirinç hizasında olmalı.
Yüksek ateşte pişirirseniz yine katlar karışır.
Etli Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst