AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Sebzeli Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
200 gram dana eti
1.5 su bardağı pilavlık pirinç
1 adet patates
2 adet sivri biber
1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ

Etli Sebzeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba yemek sever arkadaşlar. Öncelikle pirinçimizi sıcak su ve tuz ile 20 dakika ıslatalım nişastası gitsin.
Ben dana etini tantuni gibi küçük doğradım ve biraz suda pişirdim.
Bu arada patatesler küp şeklinde doğrayalım ve onları kızartıp bir kaseye alalım. Biberleri küçük doğrayalım.
Bezelye ve nohut haşlanmış olup bir kaseye alalım. Pirincimizi iyice yıkayalım 2 kaşık tereyağını tencereye alalım.
Etimizi biberimizi kavuralım pirinçimizi atıp biraz daha kavuralım. Kavururken tuzunu atın.
Nohudunu bezelyesini haşladığımız etin suyu dahil toplam 3 su bardağı sıcak su ekleyelim.
Pilavımız pişince dinlendirelim. Dinlenen pilava kızarmış patatesleri ekleyip bir karıştıralım artık servise hazır afiyetler olsun.
Etli Sebzeli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst