AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Sebze Dolması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etli Zerzevat Dolması Tanımı İçin Gereçler
2 adet kapya biber
2 adet patates
2 kuru soğan
2 adet büyük kabak
İç materyali;
100 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 fincan pirinç
1 avuç kadar maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz ( baharat olarak)
Kara biber ,kimyon, kırmızı toz biber, reyhan (hepsinden bir çay kaşığı)
Dolmaların pişmesi için sos hazırlanması;
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
Dolmaların üstünü örtecek kadar su

Etli Zerzevat Dolması Tanımı Yapılışı

Soğanları ve maydanozu ince ince doğruyoruz.
Kıymayı ve bütün iç materyalini bir kabın içinde düzgünce karıştırıp bir kenara alın.
İki adet kabağı salatalık soyacağıyla şeritler halinde uzun olacak biçimde kesiyoruz.
Hazırladığımız malzemeyi tıpkı yaprak sarması üzere sarıyoruz.
Kapya biberlerini ortasından kesip içlerini dolduruyoruz .
Patateslerin içini oyuyoruz motamot onları da doldurup altı geniş bir tencereye diziyoruz.
Hazırladığımız salçalı kaynar suyu dolmaların üzerine döküp kısık ateş de pişiriyoruz.
Dolmalar içini çektikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst