- Konu Yazar
- #1
Etli Pilav Tarifi Resimli
Etli Pilav nasıl yapılır
Etli Pilav Tarifi Resimli
ETLİ PİLAV MALZEMELER
Kuzu eti 250300 gram), Pirinc (500 gr), Soğan (yarım adet), tereyağı (3 corba kaşığı), Su (45 su bardağı,sıcak) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), ETLİ PİLAV HAZIRLANIŞI
1 500 gr pirinci bir kapta sıcak suya koyup 2030 dakika bekletin Bir tavada 15 corba kaşığı tereyağını eritin Yarım soğanı kup kup doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun
2 250300 gram kuzu etini kucuk kuşbaşılar halinde doğrayın Bu sırada tavadaki soğanların yanmamasına dikkat edin Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun Etlerin uzerine, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dokun ve kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın
3 Ayrı bir tencerede 15 corba kaşığı tereyağı eritin Sıcak suda beklettiğiniz pirinci soğuk suyun altında yıkayın ve suzun Suzduğunuz pirincleri kızgın yağda kavurun 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin
4 Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin icine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın Pirinci 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın Pilav suyunu cekince tencerenin altını kapatıp, pilavı 5 dakika dinlenmeye alın Ilık olarak servis yapınAfiyet olsun
imagesetlipilavtarifiresimli5ad4120d1ace1
Etli Pilav nasıl yapılır
Etli Pilav Tarifi Resimli
ETLİ PİLAV MALZEMELER
Kuzu eti 250300 gram), Pirinc (500 gr), Soğan (yarım adet), tereyağı (3 corba kaşığı), Su (45 su bardağı,sıcak) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), ETLİ PİLAV HAZIRLANIŞI
1 500 gr pirinci bir kapta sıcak suya koyup 2030 dakika bekletin Bir tavada 15 corba kaşığı tereyağını eritin Yarım soğanı kup kup doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun
2 250300 gram kuzu etini kucuk kuşbaşılar halinde doğrayın Bu sırada tavadaki soğanların yanmamasına dikkat edin Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun Etlerin uzerine, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dokun ve kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın
3 Ayrı bir tencerede 15 corba kaşığı tereyağı eritin Sıcak suda beklettiğiniz pirinci soğuk suyun altında yıkayın ve suzun Suzduğunuz pirincleri kızgın yağda kavurun 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin
4 Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin icine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın Pirinci 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın Pilav suyunu cekince tencerenin altını kapatıp, pilavı 5 dakika dinlenmeye alın Ilık olarak servis yapınAfiyet olsun
imagesetlipilavtarifiresimli5ad4120d1ace1