Etli Patlıcan Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram kuşbaşı doğranmış et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)
1 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Patlıcanları kızartmak için;
Bol sıvı yağ

Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
Et düdüklü yada olağan tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ek edilerek soğanlar et ile bir arada karıştırılarak kavrulur.
Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ek edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst