AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Patlıcan Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı dana eti
2 tane patlıcan
1 adet soğan
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
3 tane patates
1 su bardağı domates sosu(3tane domates rendesi)
1 su bardağı kaynar su(200 ml)
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağ
Sosu için başka 200 ml su
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ

Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyun küp kesin ,20 dakika tuzlu suda bekletin, suyu süzün patlıcanları güzelce kurulayın.
Patatesleride soyun küp kesin yıkayın güzelce kurulayın.
Tencereye sıvı yağ döküp kızdırın(fırındada kızartabilirsiniz).
Önce patatesleri sonra patlıcanları kızartıp kağıt peçetenin üzerine alın.
Ayrı bir yerde tavayı ısıtın zeytinyağ dökün etleri kızgın tavaya döküp mühürleyin.
Yüksek ateşte etler renk değişmeye başlayınca karıştırın sonra et suyunu salıp çektikten sonra dört dakika daha pişirin etlerin pişip pişmediğini denetim edin.
Etler pişince ocağı ortaya düşürün üzerine ince doğranmış biberleri soğanı sarımsağı döküp üç dakika kavurun sonra salçayı ekleyin gerekirse bu basamakta iki kaşık zeytinyağ ekleyebilirsiniz salçayı açmak için (ben eklemedim).
Sonra domates sosunu kaynar suyu döküp karıştırın kaynayınca ocağı biraz kışın kapağı kapalı sosu biraz çekince kızarttığınız patates patlıcanları ekleyin.
Tuz, baharat ekleyin çok hafif karıştırın patlıcanlar dağılmasın sonra kısık ateşte beş dakika daha pişirin sonra fırın tepsisine yemeği dökün.
Aynı tavaya tekrar bir su bardağı su döküp kaynatın.
Tava salçalı olduğu için ben ekstra salça eklemedim tavaya bir su bardağı su koyup kaynatın .
Kaynayınca suyu yemeğin üzerine döküp evvelce ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında 10 dakika pişirin afiyet olsun.
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst