Etli Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo kuşbaşı et
6 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
Yarım kapya biber
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığı ucu ile karabiber
Etli Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede 20 dakika pişiriyoruz (Et suyundan bir su bardağı kadar kullanacağız)
İnce ince kıydığımız soğan, sarımsak ve kapya biberi yağda kavurup salçasını ve bir su bardağı et suyunu da katıp kavuruyoruz akabinde küp küp doğradığımız patatesleri 5 dakika buharda pişiriyoruz.
En son düdüklü tencereden çıkardığımız etleri de ek edip tuz karabiber (Farklı istediğiniz baharatları da koyabilirsiniz) ile birlikte sıcak su eğini de yaparak pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimiz kaynadıktan sonra kısık ateşe alıyoruz patateslerimiz piştikten sonra yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
Yarım kilo kuşbaşı et
6 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
Yarım kapya biber
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığı ucu ile karabiber
Etli Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede 20 dakika pişiriyoruz (Et suyundan bir su bardağı kadar kullanacağız)
İnce ince kıydığımız soğan, sarımsak ve kapya biberi yağda kavurup salçasını ve bir su bardağı et suyunu da katıp kavuruyoruz akabinde küp küp doğradığımız patatesleri 5 dakika buharda pişiriyoruz.
En son düdüklü tencereden çıkardığımız etleri de ek edip tuz karabiber (Farklı istediğiniz baharatları da koyabilirsiniz) ile birlikte sıcak su eğini de yaparak pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimiz kaynadıktan sonra kısık ateşe alıyoruz patateslerimiz piştikten sonra yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.