AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Nohutlu Havuçlu Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
200 gram kuşbaşı doğranmış et
1/2 (yarım) su bardağı önceden haşlanmış nohut
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 su bardağı sıcak su (pilavı pişirirken eklemek için)

Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Et, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur, suyunu salıp çektikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.
Suyunu çeken etin üzerine tereyağı ilave edilir, küçük doğradığımız soğan, ince ve uzun doğranan havuç eklenir. Kavurmaya devam edilir 20 dakika kadar.
Önce tuz ekleyerek sıcak suda beklettiğimiz pirinç yıkanır, tencereye alınır ve kavurmaya devam edilir.
Daha önceden haşladığımız nohut, tuz, kimyon ve karabiber de eklendikten sonra 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
Pişen pilavın üzerine kağıt havlu kapatılıp bir müddet bekledikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.

Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst