- Konu Yazar
- #1
Etli Nohutlu Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller
Nohut, yarım kilo (İsteğe nazaran daha az yahut çok kullanılabilir.)
Yarım kilo kuşbaşı et
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı salça (Domates, biber karışık)
Kuru soğan
2 diş sarımsak
Zeytin yağı
1 limon suyu
Pulbiber, kimyon, karabiber, kırmızı biber (İsteğe nazaran köri)
Etli Nohutlu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Nohut haşlanır, bir kenara bırakılır.
Bu ortada ince bulgur su eklenerek 10 dk. Üzeri kapatılarak bekletilir.
İrmik, un, 1 kaşık salça, baharatlar eklenerek düzgünce yoğrulur, hamur sertse elimizi ıslatarak bir kaç sefer yoğurabiliriz.
Yuvarlandığında biçim alıyorsa, köfte hamurumuz olmuştur, bir tepsiyi unlayarak, fındık büyüklüğünde yuvarladığımız köftelerimizi içine koyuyoruz.
Süreç bittiğinde, etler küçük küçük doğranarak, evvel sıcak tavaya atılarak mühürlenir.
Sonra biraz kendi halinde pişirilir.
Daha sonra biraz daha sıcak su eklenip pişirilip yumuşaması sağlanarak kavrulur.
İçine, doğranan soğan eklenir, soğanlar biraz ölünce, küçük küçük doğranmış sarımsak eklenerek 1 dk daha kavrulur.
1 yemek kaşığı salça eklenerek 2 dk. Daha kavrulur.
Yarım litre kaynar su eklenerek 5- 10 dk daha kaynatılır.
Bulgur köfteleri içine atılır, 20 dk piştikten sonra, istediğimiz ölçüde haşlanmış nohut da karıştırılarak(bu evrede biraz daha kaynamış su eklenebilir) 10 dk kaynatılır.
Biraz pul biberi eklenir ve yemek dinlenmeye alınır.
Servis ederken limon sıkılır.
Limonu son kaynama esnasında da sıkabilirsiniz.
Nohut, yarım kilo (İsteğe nazaran daha az yahut çok kullanılabilir.)
Yarım kilo kuşbaşı et
2 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı salça (Domates, biber karışık)
Kuru soğan
2 diş sarımsak
Zeytin yağı
1 limon suyu
Pulbiber, kimyon, karabiber, kırmızı biber (İsteğe nazaran köri)
Etli Nohutlu Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
Nohut haşlanır, bir kenara bırakılır.
Bu ortada ince bulgur su eklenerek 10 dk. Üzeri kapatılarak bekletilir.
İrmik, un, 1 kaşık salça, baharatlar eklenerek düzgünce yoğrulur, hamur sertse elimizi ıslatarak bir kaç sefer yoğurabiliriz.
Yuvarlandığında biçim alıyorsa, köfte hamurumuz olmuştur, bir tepsiyi unlayarak, fındık büyüklüğünde yuvarladığımız köftelerimizi içine koyuyoruz.
Süreç bittiğinde, etler küçük küçük doğranarak, evvel sıcak tavaya atılarak mühürlenir.
Sonra biraz kendi halinde pişirilir.
Daha sonra biraz daha sıcak su eklenip pişirilip yumuşaması sağlanarak kavrulur.
İçine, doğranan soğan eklenir, soğanlar biraz ölünce, küçük küçük doğranmış sarımsak eklenerek 1 dk daha kavrulur.
1 yemek kaşığı salça eklenerek 2 dk. Daha kavrulur.
Yarım litre kaynar su eklenerek 5- 10 dk daha kaynatılır.
Bulgur köfteleri içine atılır, 20 dk piştikten sonra, istediğimiz ölçüde haşlanmış nohut da karıştırılarak(bu evrede biraz daha kaynamış su eklenebilir) 10 dk kaynatılır.
Biraz pul biberi eklenir ve yemek dinlenmeye alınır.
Servis ederken limon sıkılır.
Limonu son kaynama esnasında da sıkabilirsiniz.