AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Nohut

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 adet büyük soğan
2 çay kaşığı domates salçası
Tuz
200 gram haşlanmış nohut
Yarım su bardağı şehriye
2 su bardağı pilavlık pirinç
Tuz

Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce eti kaynatalım. Yumuşacık olmalı.
Tencerede soğanı kavurup, salçayı ek edip karıştırın bir kaç dakika.
Haşlanmış eti ek edin suyundan da biraz haşlanmış nohutu da ek edip 15 dakika pişirin.
Şehriyeli pilav için; Şehriyeni yağda kavurdum.
Pembeleşince yıkadığımın pirinçleri ek ettim. Bir kaç dakika karıştırdım.
Üzerini geçtikten biraz da fazla su ve tuz ek edip pişirin.
Suyu çekilince dinlenemsi için ağzını bezle kapattım.
Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst