Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
2 kase haşlanmış nohut
500 gram haşlanmış kemikli et
1 orta uzunluk soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kase et suyu
Yeteri kadar sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Nohutları akşamdan ıslatıp haşlayalım.
Kemikli etimizi de evvelce haşlayıp pişirelim.
Haşlanmış eti kemiğinde ayırıp suyunuda süzüp ayıralım.
Tencereye yağı koyalım üzerine doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
Kavrulan soğanlara salçamızı baharatları tuzu ek edip karıştıralım.
Daha sonra nohutları ve eti ekleyip karıştıralım.
Üzerine sıcak suyu ve et suyunu da ekleyip pişemeye bırakalım.
Pişmiş özleşen nohut yemeği servis yapalım.
Afiyet olsun.
2 kase haşlanmış nohut
500 gram haşlanmış kemikli et
1 orta uzunluk soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kase et suyu
Yeteri kadar sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Nohutları akşamdan ıslatıp haşlayalım.
Kemikli etimizi de evvelce haşlayıp pişirelim.
Haşlanmış eti kemiğinde ayırıp suyunuda süzüp ayıralım.
Tencereye yağı koyalım üzerine doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
Kavrulan soğanlara salçamızı baharatları tuzu ek edip karıştıralım.
Daha sonra nohutları ve eti ekleyip karıştıralım.
Üzerine sıcak suyu ve et suyunu da ekleyip pişemeye bırakalım.
Pişmiş özleşen nohut yemeği servis yapalım.
Afiyet olsun.