Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı evvelden ıslatılmış nohut
2 modül kemikli et (İsteğe göre)
1 adet büyük soğan
1 kasık dolusu domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre ılık su
Tuz
Pulbiber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selamlar. Tanımıma geçiyorum çabucak. Birinci evvel düdüklüyü alıyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ da pembeleşene kadar kızartıyoruz.
Kemikli etimizi de bu ortada atıyoruz o da kızarıyor. İsterseniz kemik et kullanmayabilirsiniz.
Daha sonra salçayı ekleyip biraz da o denli kavuruyoruz. İçine nohutu katıp üzerini geçecek kadar suyunu döküp tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
Orta ateşte en az 20 dakika pişiriyoruz. Pişmiş ise yemeye hazırdır. Birinci sıcağı çıkınca servise hazır. Afiyet olsun
4 su bardağı evvelden ıslatılmış nohut
2 modül kemikli et (İsteğe göre)
1 adet büyük soğan
1 kasık dolusu domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre ılık su
Tuz
Pulbiber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selamlar. Tanımıma geçiyorum çabucak. Birinci evvel düdüklüyü alıyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ da pembeleşene kadar kızartıyoruz.
Kemikli etimizi de bu ortada atıyoruz o da kızarıyor. İsterseniz kemik et kullanmayabilirsiniz.
Daha sonra salçayı ekleyip biraz da o denli kavuruyoruz. İçine nohutu katıp üzerini geçecek kadar suyunu döküp tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
Orta ateşte en az 20 dakika pişiriyoruz. Pişmiş ise yemeye hazırdır. Birinci sıcağı çıkınca servise hazır. Afiyet olsun