AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Nohut Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1.5 su bardağı nohut
Kuşbaşı doğranmış et (Görseldeki kadar)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Pul biber
Tuz

Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı

Öncelikle 1. 5su bardağı nohut bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve üstü kapatılır.
Düdüklü tencereye kuşbaşı doğranmış etler ile birlikte su eklenir ve haşlanır.
Haşlandıktan sonra süzgece alınır.
Tencereye sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanlar eklenir.
Soğanlar kavrulunca 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir, kavrulur.
Akabinde etler ve nohut alınır tuz ve baharatları eklenir.
Üzerine sıcak su eklenir.
Fış sesini duyduktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirilir.
Pişince servis edebilirsiniz.Deneyenler için şimdiden ellerine sıhhat .
 
Geri
Üst