AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Nohut Yahni

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Nohut Yahni Tanımı İçin Gereçler
Kuşbaşı et ve kemikli et (bir iki ilikli kemik 200- 250 gram et)
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
1 ‘er kaşık domates salçası ve biber salçası
1 büyük soğan
1 kırmızı kapya biber
1 kaşık sıvıyağ
1,5 lt sıcak su
Tuz ve karabiber

Etli Nohut Yahni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba evvel etleri ve ilikli kemikler ile az sudan haşlıyoruz.
Ben birinci kahverengi suyunu döküyorum.
Tekrar sıcak su ekleyerek devam ediyorum.
Haşlanan etlere sıvıyağ ekleyip 2 şer dk ortayla evvel ince doğranmış soğan ve sarımsakları, salçayi, biberleri, nohutları eklıyorum.
5 dk karıştırıyoruz ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Sonra suyunu ekleyıp pişiriyoruz.
Afiyet olsun
 
Geri
Üst