AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Milfoy Boreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Milfoy Boreği Tarifi

Etli Milfoy Boreği Nasıl yapılır

Etli Milfoy Boreği icin gerekli malzemeler

10 adet milfoy hamuru
500 gram dana kuşbaşı et
2 adet orta boy havuc
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 cay kaşığı kekik
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

imagesetlimilfoyboregi5ad3e4d57b21d

Yapılışı

Oncelikle borek harcı icin kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun Et suyunu cekene kadar arada bir karıştırıp kavurun Havucların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın Havuc, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin
Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milfoyle kaplayın Soğumuş etli harcı kaba alıp her bolgeye eşit gelece şekilde dağıtın Uzerini milfoy hamuruyla kapayın Sonra boreğin uzerine yumurta sarısını surun Onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzeri kızarana kadar pişirin

Afiyet olsun
 
Geri
Üst