Etli Mantarlı Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
500 gram kuşbaşı piliç veya kuzu eti
1 büyük kuru soğan
500 gram mantar
Dilediğiniz baharatlar
Tereyağ veya sıvı yağ
Tuz
Su

Etli Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pirinçi sıcak suda ıslatıyoruz.
Mantarı soğanı ve eti temizleyip doğruyoruz.
Önce mantarı yüksek ateşte kavuruyoruz, ardından yağ soğan ve eti ekleyip et pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
En son pirinçi de ekleyip pirinç şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
Tuz ve baharatı ekleyip pirinçin cinsine göre suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Demlenip dinlendikten sonra servise hazır.
Etli Mantarlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst