Etli Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
500 gram kuşbaşı piliç veya kuzu eti
1 büyük kuru soğan
500 gram mantar
Dilediğiniz baharatlar
Tereyağ veya sıvı yağ
Tuz
Su
Etli Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pirinçi sıcak suda ıslatıyoruz.
Mantarı soğanı ve eti temizleyip doğruyoruz.
Önce mantarı yüksek ateşte kavuruyoruz, ardından yağ soğan ve eti ekleyip et pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
En son pirinçi de ekleyip pirinç şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
Tuz ve baharatı ekleyip pirinçin cinsine göre suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Demlenip dinlendikten sonra servise hazır.
Etli Mantarlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
500 gram kuşbaşı piliç veya kuzu eti
1 büyük kuru soğan
500 gram mantar
Dilediğiniz baharatlar
Tereyağ veya sıvı yağ
Tuz
Su
Etli Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pirinçi sıcak suda ıslatıyoruz.
Mantarı soğanı ve eti temizleyip doğruyoruz.
Önce mantarı yüksek ateşte kavuruyoruz, ardından yağ soğan ve eti ekleyip et pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
En son pirinçi de ekleyip pirinç şeffaflaşana kadar kavuruyoruz.
Tuz ve baharatı ekleyip pirinçin cinsine göre suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Demlenip dinlendikten sonra servise hazır.
Etli Mantarlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı