Etli Mantar Dolması Tarifi İcin Malzemeler
*Mantar( kac kişilik yapacaksanız ona gore kullanabilirsiniz ben iki kişi icin beş adet yaptım)
*34 kaşık garnitur
*Kuzu kuşbaşı(onceden haşlanmış buzluktaki etten kullandım)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Kaşar peynir
*Tuz, pul biber, karabiber
Etli Mantar Dolması Tarifi Yapılışı Etle ayrı bir lezzet mantar severler denemenizi tavsiye ederim
1
*Kac kişilik olacaksa ona gore ayarladığınız mantarları yıkayıp beş on dakika kadar limonlu suda bekletin
*O arada garniturlu ic harcı icin ben beş adet yaptım uc dort yemek kaşığı garnitur yeterli oldu; bi kasede garnituru yarım cay kaşığı tuz, karabiber, pul biberi bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın
*Buzlukta yemekleriniz icin kullandığınız haşlanmış etten(kuzu eti tercih ettim cunku cok cabuk pişiyor ve mantarın icinde de daha lezzetli olduğunu duşundum)her mantar icin iki uc adet olacak şekilde kucuk kucuk parcalar da koyarak karıştırın
*Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve mantarların icini doldurmaya başlayın mantarları buyuk secerseniz cok daha iyi olur
*Hazırlamış olduğunuz ic harcı mantarlara doldurup yağlı kağıt serdiğiniz borcama sırayla dizin
*Uzerleri icin ne kadar tercih ediyorsanız o kadar kaşar peynirini rendeleyip serpin ve ısıtılmış fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirin
Denediğinize değeceğini duşunduğum bir tarif afiyet olsun
*Mantar( kac kişilik yapacaksanız ona gore kullanabilirsiniz ben iki kişi icin beş adet yaptım)
*34 kaşık garnitur
*Kuzu kuşbaşı(onceden haşlanmış buzluktaki etten kullandım)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Kaşar peynir
*Tuz, pul biber, karabiber
Etli Mantar Dolması Tarifi Yapılışı Etle ayrı bir lezzet mantar severler denemenizi tavsiye ederim
1
*Kac kişilik olacaksa ona gore ayarladığınız mantarları yıkayıp beş on dakika kadar limonlu suda bekletin
*O arada garniturlu ic harcı icin ben beş adet yaptım uc dort yemek kaşığı garnitur yeterli oldu; bi kasede garnituru yarım cay kaşığı tuz, karabiber, pul biberi bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın
*Buzlukta yemekleriniz icin kullandığınız haşlanmış etten(kuzu eti tercih ettim cunku cok cabuk pişiyor ve mantarın icinde de daha lezzetli olduğunu duşundum)her mantar icin iki uc adet olacak şekilde kucuk kucuk parcalar da koyarak karıştırın
*Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın ve mantarların icini doldurmaya başlayın mantarları buyuk secerseniz cok daha iyi olur
*Hazırlamış olduğunuz ic harcı mantarlara doldurup yağlı kağıt serdiğiniz borcama sırayla dizin
*Uzerleri icin ne kadar tercih ediyorsanız o kadar kaşar peynirini rendeleyip serpin ve ısıtılmış fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirin
Denediğinize değeceğini duşunduğum bir tarif afiyet olsun