AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Kuru Fasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
10 su bardağı et suyu
3 çorba kasesi haşlanmış fasulye
500 gram dana kuşbaşı
2 tane kuru soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz

Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yemeğimizi pişireceğimiz tencerede doğradığımız soğanları kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Ardından, salçamızıda katıp onuda soğanla beraber karıştırıp, fasulyesini daha sonrada önceden haşladığımız dana kuşbaşını tencereye ekliyoruz.
Tenceredeki malzemeleri beş dakika kavurduktan sonra et suyunuda yavaşça karıştırarak ekliyoruz.
Tuzunuda ektikten sonra karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Püf noktası: genellikle ben yemeklerimi et suyuyla yapıyorum daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim (Zaten resimlerdede olacak et suyu ne kadar temiz ve duru olduğunu göreceksiniz ) (Eğer nasıl temiz ve berrak olduğunu öğrenmek isterseniz yorumlara yazabilirsiniz seve seve söylerim)❣

Not: Ben fasulye ve eti yemeğe katmadan haşlıyorum yani fasulyeyi akşamdan suya koyup bekletiyorum pişireceğim zaman 10 dakika haşlıyorum ve etide yemeği yapmadan 20 dakika haşlıyorum çünkü benim kurbanlık etim hemen pişmiyor. Ama dilerseniz siz haşlamadanda koya bilirsiniz o sizin tercihiniz saygı duyarım. Sormak istediğiniz birşey olursa yoruma beklerim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun efendim.

Etli Kuru Fasulye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst