AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Kuru Fasulye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
1 kase geceden ıslanmış kurufasulye
2 adet orta uzunluk kuru soğan
Yettiği kadar kırmızı et
Kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
Göz kararı su

Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak kuyruk ve etlerimizi doğrayalım .
Tencereye kuyruk yağımızı alalım ,eriyene kadar güzelce kavuralım .
Kavrulduktan sonra üzerine kuşbaşı doğradığımız kırmızı etlerimizi ek edelim.
Kapağı kapalı bir formda sulanıp hafif suyunu çekinceye kadar etlerimizi kavuralım.
Daha sonra içerisine küp doğradığımız kuru soğanlarımızı ek edelim .
Kuru soğanlarımızın üzerine salçamızı koyalım ,biraz kavurduktan sonra üzerine ısladığımız kuru fasülyelerimizi ek edip bir 2 dakika kavuralım.
Kavurduktan sonra üzerine suyumuzu ek edelim.
Su üzerine geçecek biçimde olması kâfi olacak.
Tuzunuzu atıp isteye nazaran baharat de ekleyebilirsiniz .
Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım kaynamaya başladıktan sonra 25 -30 dakika ortası denetimli bir formda pişirelim.
Düdüklü tenceremizin pişme müddetini ve fasulyenin tazeliğine nazaran değişebilir denetimli bir halde pişirirseniz daha âlâ olur afiyet olsun
Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst