AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Kuru Bamya

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Etli Kuru Bamya Tanımı İçin Malzemeler
250 gram kuşbaşı et
1 orta uzunluk soğan
1 ip kuru bamya
1 diş sarımsak
1 kase haşlanmış nohut
2 domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı limon tuzu

Etli Kuru Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bamyamızı sıcak suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Biraz yumuşayınca çay kaşığının ucuyla limon tuzu ekliyoruz ki sünmesin diye 5 dk daha kaynadıktan sonra süzüyoruz.
Etimizi tencereye alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ardından zeytinyağını ekleyip biraz kavurduktan sonra soğanını ek ediyoruz kavuruyoruz.
Daha sonra salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Domatesini de ekliyoruz ben konserve kullandığım için çok fazla su katmıyorum yemeğe domatesin suyu daha lezzetli oluyor 1 kesme şeker atıyoruz içine domatesin asidini alsın diye.
Diğer materyallerini de ekliyoruz.
En son bamyasını koyup kapağı kapatıyoruz.
Biraz çok karıştırmayın bamyası sünebilir.
Kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip 5 dk daha pişirip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Etli Kuru Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst