- Konu Yazar
- #1
Etli kremalı makarna nasıl yapılır? Etli kremalı makarna tarifi için öncelikle eti doğrayın. Ardından soğanı ve sarımsakı kavurun. Etleri ekleyin ve kavurun. Sonra domatesleri ve baharatları ekleyin. Makarnaları kaynar suya atın ve haşlayın. Ayrı bir tencerede süt ve kremayı ısıtın. Makarnaları süzün ve kremalı sosa ekleyin. Parmesan peyniri ile servis yapın. Etli kremalı makarna tarifi için bu basit adımları izleyebilirsiniz.
İçindekiler
Etli kremalı makarna yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bunlar; 300 gram dana eti, 250 gram makarna, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı krema, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri olmalıdır.
İlk olarak, eti küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Sonra etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektiğinde tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Daha sonra sütü ve kremayı ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın ve ardından kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Bu sırada başka bir tencerede makarnayı haşlayın. Makarnalar al dente olacak şekilde haşlanmalıdır. Haşlanan makarnaları süzün ve kremalı et karışımına ekleyin. Karıştırarak makarnaların sosu iyice çekmesini sağlayın.
Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve karışımı ocaktan alın. Makarnayı sıcak servis yapın ve dilerseniz yanında taze yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Etli Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?
Suyu kaynatın.
Makarnayı ekleyin ve haşlayın.
Etleri doğrayın ve kızartın.
Soğanı doğrayın ve etlerle birlikte kavurun.
Krema ve baharatları ekleyin, karıştırın ve servis yapın.
İçindekiler
Etli Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?
Etli kremalı makarna yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bunlar; 300 gram dana eti, 250 gram makarna, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı krema, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri olmalıdır.İlk olarak, eti küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Sonra etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler suyunu çektiğinde tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Daha sonra sütü ve kremayı ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın ve ardından kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Bu sırada başka bir tencerede makarnayı haşlayın. Makarnalar al dente olacak şekilde haşlanmalıdır. Haşlanan makarnaları süzün ve kremalı et karışımına ekleyin. Karıştırarak makarnaların sosu iyice çekmesini sağlayın.
Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve karışımı ocaktan alın. Makarnayı sıcak servis yapın ve dilerseniz yanında taze yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Etli Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?
Etli Kremalı Makarna Nasıl Yapılır? |
1. Suyu kaynatın. |
2. Makarnayı ekleyin ve haşlayın. |
3. Etleri doğrayın ve kızartın. |
4. Soğanı doğrayın ve etlerle birlikte kavurun. |
5. Krema ve baharatları ekleyin, karıştırın ve servis yapın. |
Etli Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?
Suyu kaynatın.
Makarnayı ekleyin ve haşlayın.
Etleri doğrayın ve kızartın.
Soğanı doğrayın ve etlerle birlikte kavurun.
Krema ve baharatları ekleyin, karıştırın ve servis yapın.