SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Etli Kış Çorbası (Terbiyeli, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren) Tarifi İçin Malzemeler
1 tabak haşlanmış doğranmış et
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça karışık
Tuz, pul biber,çok az kimyon
Terbiyesi için;
1 limon suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Etli Kış Çorbası (Terbiyeli, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle düdüklü tencerede, kemikli eti haşlamakla işe başlıyoruz.
1 havuç,1 patates ve 1 soğanı iri iri doğrayın.
1 tatlı kaşığı kekik ve üzerini örtecek kadar su koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
Fışladıktan sonra en az yarım saat pişiriyoruz, soğuyunca etleri kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğruyoruz.
Sıvı yağ ile unu kavuruyoruz.
Doğradığımız etleri ve salçası ile birlikte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
5 su bardağı et suyunu ilave edip karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Tuzunu ve baharatlarını atıyoruz kıvam alınca altını kapatıyoruz (suyu eksik olursa ilave ediyoruz).
Ayrı bir kasede sarımsakları ezip limon suyu ve sirke ile birlikte kaynayan çorbamıza ilave ediyoruz.İsterseniz kaselere yanında servis yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Etli Kış Çorbası (Terbiyeli, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tabak haşlanmış doğranmış et
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça karışık
Tuz, pul biber,çok az kimyon
Terbiyesi için;
1 limon suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Etli Kış Çorbası (Terbiyeli, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle düdüklü tencerede, kemikli eti haşlamakla işe başlıyoruz.
1 havuç,1 patates ve 1 soğanı iri iri doğrayın.
1 tatlı kaşığı kekik ve üzerini örtecek kadar su koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
Fışladıktan sonra en az yarım saat pişiriyoruz, soğuyunca etleri kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğruyoruz.
Sıvı yağ ile unu kavuruyoruz.
Doğradığımız etleri ve salçası ile birlikte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
5 su bardağı et suyunu ilave edip karıştıra karıştıra kaynatıyoruz.
Tuzunu ve baharatlarını atıyoruz kıvam alınca altını kapatıyoruz (suyu eksik olursa ilave ediyoruz).
Ayrı bir kasede sarımsakları ezip limon suyu ve sirke ile birlikte kaynayan çorbamıza ilave ediyoruz.İsterseniz kaselere yanında servis yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
Etli Kış Çorbası (Terbiyeli, Bağışıklık Sistemini Güçlendiren) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı