AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Etli Kerevizli Patates Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Etli Kerevizli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
250 gram dana kuşbaşı
4 orta boy patates
1 orta boy kereviz
1 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı sıcak su

Etli Kerevizli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kalın altlı tencere tavsiye ederim.
Yağı tencereye koyup orta/kısık arası ateşe alalım.
Etleri suyunu salıp çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavuralım.
Yemeklik doğranmış soğanı ve taneleri 2-3’e bölünmüş sarımsakları katıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Salçayı ilave edip ekşi kokusu gidene kadar birkaç dakika kavuralım.
Küp şeklinde doğranmış patates, kereviz ve baharatları katıp 3-4 dakika harmanlayalım.
5 bardak sıcak suyu ilave edip, tuzunu atalım, kapağı kapatıp kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca ateşi kısığa alıp 30-40dk kadar pişirelim (Pişme süresi malzemeler ve ocağınızın ayarına göre kısalıp uzayabilir, ara sıra kontrol etmekte fayda var)
Ocağı kapatıp, tencere kapalı olarak yemeği 5-10 dakika dinlendirelim,. Son madde: yiyelim afiyet şifa olsun.
Etli Kerevizli Patates Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst